A CASCO nem kötelező, de erősen ajánlott. Amennyire meglepődünk egy jégeső vagy rágcsáló okozta káron, annyira nem vagyunk tisztában azzal sem, hogy ezekre is felkészülhetünk, ha megfelelő biztosítást kötünk. Egy jól kialakított konstrukció százezreket spórolhat nekünk. Ráadásul a CASCO nemcsak azért van, hogy megvédje a járművet, de gondoskodik a benne utazókról, illetve a benne szállított dolgokról.

Azt mondják, a világon semmi sem életbiztosítás. Számos olyan dolog előfordul a mindennapokban, amit nem tervezünk előre vagy amivel nem terveztünk. És mivel minden kiadás, még ha akár apró is, megterheli a családi büdzsét, nem mindegy, hogy mennyire felkészülten állunk a dolgot előtt. A takarékoskodás természetesen minden család életében jelen van, de minden összegnek megvan a maga helye: új autóra, házra vagy éppen a gyerek tanulmányaira gyűjtünk. Vagyis egy váratlan kiadás mindig rosszkor jön, ezzel szemben egy havi fix összeg, amit éppen az ilyen esetekre való felkészülésként különítünk el, kevésbé viseli meg a családi kasszát. Az életbiztosítások sokfélék lehetnek. Van, amelyikre baj esetén támaszkodhatunk, és a kórházi számlákat egyenlíthetjük ki a segítségével, van, amelyik egy esetleges tragédia bekövetkezésekor támogatja a hozzátartozókat, és olyan is akad, amelyik kifejezetten a gyermekáldásra fókuszál vagy az utódok jövőjét alapozza meg.

Természetesen ahhoz, hogy igazán biztonságban érezhessük magunkat, nem elég egy életbiztosítás. Mert ugyan mindenre nem készülhetünk fel, vannak dolgok, amik nagyon is rajtunk múlnak. Ilyen az otthonunk és a járművünk nyújtotta biztonság, amely nagyban függ tulajdonunk állapotától. És ez az, amin nem lehet és nem szabad spórolni. Az autó, amely többnyire egy család második legértékesebb tulajdona, majdhogynem tagja, minden esetben rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, de nem minden esetben kötünk rá CASCO-t. Pedig amíg előbbi csak az általunk okozott károkra vonatkozik, utóbbi azokban a helyzetekben hasznos, amik sokszor rajtunk kívülálló okokból alakulnak ki.

Az emberek gyakran nincsenek pontosan tisztában azzal, mi mindenben támaszkodhatnak egy ilyen jellegű biztosításra. Amennyiben teljeskörű védelmet választunk, az tartalmazza az elemi kárra, tűzkárra, üvegkárra, töréskárra és lopáskárra vonatkozó biztosításokat. Azonban mindenki maga dönti el, hogy pontosan mire is van vagy lehet szüksége. A választható szolgáltatások fizetnek a kátyúk és rágcsálók okozta károk után, az utasbiztosítás mellett a kisállatokra is köthető balesetbiztosítás, de akár a poggyászról, a gyerekfelszerelésről vagy a tetőcsomagtartón “utazó” bicikliről is külön gondoskodhatunk. Vagyis a CASCO az a biztosítás, amely magában foglalja az élet- és vagyonbiztosítások előnyeit.

Egyszerre védi a tulajdonunkat és a benne utazókat. Vagyis ha időben gondoskodtunk a biztonságról, szinte nyugodtan hátradőlhetünk az úton.