Forrás: Pénzcentrum

Csak kevesen kötnek biztosítást, pedig jelentős kiadásokkal is járhat, ha egy gyerek balesetet szenved, pláne, ha mindez külföldön történik – írja a Népszava. Pedig a közlekedési társaságok nem biztosítják az utasaikat, és az ingyenes tanulóbiztosítás által fizetett összeg is csak jelképes.

2016-ban 30 ezer gyerek szorult kórházi felvételre a statisztikai adatok alapján, 470 ezernek pedig ambuláns ellátásra volt szüksége. A gyerekeket ért balesetek fele-kétharmada a nyári szünidőben következik be. Ugyanakkor sok szülő nem köt utasbiztosítást a gyerekre, még a külföldi utazások alkalmával sem.

A diákoknak ingyenes tanulóbiztosítás kártérítési összege 2003 óta változatlan, így a biztosítás által fizetett kártérítési összeg inkább csak jelképesnek tekinthető. A tanulóbiztosítás csonttörés esetén például csak 3 ezer forintot fizet. Ezen kívül a biztosítás csak baleseti halál (300 ezer forint) vagy balesetből eredő maradandó egészségkárosodás (3-300 ezer forint közötti összeg) esetén térít.

Fontos tudni, hogy a BKV évekkel ezelőtt megszüntette a jegyek és a bérletek árába épített utasbiztosítást, illetve a MÁV és a Volán jegyei sem tartalmaznak beépített utasbiztosítást.
teljes cikk : Pénzcentrum