Ahogy mondani szokták: a házad a várad. Persze a lakása (háza) sokkal több ennél: a hely, ahol otthon érezheti magát, ahol együtt van a családja, ahol el tud lazulni, ahol az emlékei körbeveszik, hiszen ott élte meg. Éppen ezek miatt fontos, hogy megvédje, hogy biztosítást kössön rá.

Az emóciók

Képzelje el, hogy egy repülő csészealj belerepül a házába. Ön még éppen kimenekült, és kétségbeesetten látja, hogy a szivar alakú ezüst színű objektum landol a fürdőjén keresztül a hálóban: még éppen látja ledőlni a szekrényt, és a tévét mielőtt mindent ellep a kő és a por. Pontosan ezért írtunk ilyen abszurd történetet, hogy érzékeltessük: egy ilyen vagy ehhez hasonló esetben egyszerre kell megküzdeni egy érzelmi, és egy anyagi kárral. Ez utóbbit enyhítheti a lakásbiztosítása. Összegyűjtöttünk néhány okot, amiért érdemes kötni.

 A lakásbiztosítás megvédi az anyagi gondoktól

Bármi okozhat a lakásában kárt: tűz, víz, egy nagyobb szélvihar, bármilyen robbanás, és rengeteg más dolog, melyek akár jelentős kárt is tehet nem csak a lakásban/házban, hanem a berendezésben is, melyek akár lehetnek drágák. Az okosan megkötött lakásbiztosítás megtérítheti az anyagi károkat, és bár az érzelmi veszteséget nem fogják tudni megtéríteni, de a materiális javakat tudja pótolni.

A lakásbiztosítás nyugalmat ad

Sokan leírták már, megtesszük mi is: a legtöbbünknek a lakásunk, a házunk az életünk fő műve. Ha ezt a művet semmi nem védi akkor az okozhat nekünk stresszt. Ha azonban egy jól átgondolt, minden részletre kiterjedő lakásbiztosítás védi a lakásunkat, akkor nyugodtabbak lehetünk, elvileg nincs okunk aggodalomra. Képzeljük el ezt abban az extrém helyzetben, hogy elemi, vagy bármilyen kár éri azt az ingatlant, amelyiknek a hitelét fizetjük még.

 Ilyen biztosítást érdemes kötni

Azt, hogy pontosan milyen lakásbiztosítást érdemes kötni, a szakemberrel érdemes megbeszélni, de kizárólag döntés kérdése. Tény, hogy egy alap biztosítás is sokkal több, mint a semmi: ha extrém kár éri az ingatlant, már az is nagy segítség, de ha vannak olyan vagyontárgyaink amelyek fontosak, érdemesebb a teljes körű biztosítást választani.

Segítünk Önnek megtalálni a megfelelő lakásbiztosítást. ÉRDEKEL, VISSZAHÍVÁST KÉREK!