A legtöbb ember akkor találkozik először az életbiztosítással amikor valamelyik közeli ismerőse, családtagja köt egyet, és elmondja azt miért döntött így. Általában ilyenkor merül fel az a kérdés bennünk, hogy „lehet, hogy nekem is szükségem lehet egy életbiztosításra”? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 5 okot, miért érdemes életbiztosítást kötni.

Az elmúlás, az életünk része

Nehéz téma, és nehéz is róla finoman írni, de az életünk része az elmúlás: elkerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb mindannyian meghaljunk. Ön is aki ezt a cikket olvassa, és én is aki írom. A halálunk pedig nem csak lelki veszteséget okoz, hanem gyakran olyan (akár megoldhatatlan) helyzetbe hozza a szeretteinket, amellyel nem is számoltunk. Az életbiztosítás – többek között – egy ilyen helyzetben tud segíteni. Íme 5 ok amiért érdemes életbiztosítást kötni (persze, sokkal több, mint 5 ok van)

5: Kifizetni az összes „adósságomat”

Kényes téma, de attól, hogy meghalunk, azok, akikkel együtt éltünk, nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen a halálunk nem mentesít minket az alól, hogy a nevünkön levő lakáshitelt, autóhitelt, vagy bármilyen egyéb hitelt fizessük. Hitele pedig szinte mindenkinek van. (Érdemes utánaszámolni annak, hogy Önnek ebben a pillanatban milyen kötelezettségei vannak?) Jó esetben a kifizetés most nem gond, de ha meghalunk, a legközelebbi hozzátartozónk nyakába szakadnak ezek a kötelezettségek. Hacsak nincs például egy olyan életbiztosításunk, mely enyhíti a károkat, esetleg fedezi is.

4: Temetési költségek

Akármennyire morbid, foglalkoznunk kell azzal, hogy akár a temetés, akár a hamvasztási költségeink (de még a sírhely megváltása is) magas összegre rúghatnak, még akkor is ha alapszolgáltatásokat kérünk. Gyakori, hogy ezekre a költségekre hitelt kell felvenni azoknak, akik állják, de sok esetben fedezhetőek ezek a költségek az életbiztosításból.

3: Segíteni az élőket

Az életbiztosítása nyújthat anyagi biztonságot az élő családtagjainak, a kedvezményezetteknek. Külföldön már nem meglepő az sem, ha valaki olyan összegű életbiztosítást köt, amely elég lesz a gyerekek iskolájához, vagy akár pár éven keresztül olyan anyagi biztonságot nyújt, amelyik segítheti az élőket.

2: Nem kell meghalnia

Ez a legjobb hírünk: egyáltalán nem kell meghalnia ahhoz, hogy az életbiztosításából egy olyan, komoly jövedelemre tegyen szert, amelyik majd megkönnyíti a nyugdíjas éveit. Vannak olyan életbiztosítások, melyek komoly havi járadékot adnak Önnek lejáratukkor. (Egy példa csak: ha Ön 20 évig havonta – például – 25 000 forintot félre tud tenni életbiztosításra, akkor abból 15 évig havi 70 000 forint feletti nyugdíjkiegészítésre számíthat, vagy akár egy összegben több millió forintot is megkaphat akkor, ha lejárt a 20 év, és Ön szeretné)

1: Komoly befektetés

Mindeddig egyfajta segítségként tekintettünk az életbiztosítására, amelyik megvédi a családját attól, hogy anyagilag ellehetetlenüljön, vagy éppen elegendő lesz a temetési költségekre, netán segítheti Önt a nyugdíjas éveiben, de az életbiztosítása lehet egy befektetés is: jár utána adókedvezmény, és vannak helyzetek amikor elég bemutatni, anyagilag stabilabb háttérrel rendelkezőnek fogják Önt tekinteni.

Szeretne életbiztosítást kötni? Segítünk megtalálni a legjobbat. Kérjen visszahívást!